Artigos Científicos Página principal da coleção Visualizar estatísticas

Navegar
Assinar esta coleção para receber notificações por e-mail de cada item inserido RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Coleção's Items (Ordenado por Data de depósito na Descendente ordem): 1 para 20 de 681
Data do documentoTítuloAutor(es)
2023Single-run gas chromatography-mass spectrometry method for the analysis of phthalates, polycyclic aromatic hydrocarbons, and pesticide residues in infant formula based on dispersive microextraction techniquesPetrarca, Mateus Henrique; Vicente, Eduardo; Tfouni, Silvia Amelia Verdiani
2024Food‑packaging interaction during ultrasound processing: migration of monomers from multilayer polyamide packages to diferent food simulantsMarangoni Júnior, Luís; Augusto, Pedro Esteves Duarte; Perez, Mary Ângela Favaro; Soares, Beatriz Maria Curtio; Kiyataka, Paulo Henrique Massaharu; Dantas, Fiorella Balardin Hellmeister; Padula, Marisa; marangoni.junior@hotmail.com
2022Food-derived bioactive peptides: Mechanisms of action underlying inflammation and oxidative stress in the central nervous systemPacheco, Maria Teresa Bertoldo; Galland, Fabiana; Espindola, Juliana Santos de; Lopes, Daniel Saraiva Lopes; Taccola, Milena Ferreira; mtb@ital.sp.gov.br
2011Influência da danificação mecânica de embalagens metálicas na interação com o produto acondicionado: creme de leiteDantas, Sílvia Tondella; Saron, Elisabete Segantini; Gatti, Jozeti Aparecida Barbutti; Kiyataka, Paulo Henrique Massaharu; Soares, Beatriz Maria Curtio; Dantas, Fiorella Balardin Hellmeister; silviatd@ital.sp.gov.br
2011Determinação da Força de Adesão da Metalização com Alumínio em Filmes Plásticos Utilizados em Embalagens Flexíveis - Desenvolvimento e Validação de MetodologiaOliveira, Léa M.; Sarantópoulos, Claire I. G. L.; Teixeira, Fábio G.; Suguiuti, Patrícia A.; leamzov@ital.sp.gov.b
2011Design and performance of conventional and fuzzy controls for a hight temperature short time pasteurization systemBerto, Maria Isabel; Silveira Jr., Vivaldo; miberto@ital.sp.gov.br
2011Estabilidade de ervilha em conserva em embalagem metálica com baixo revestimento de estanhoDantas, Sílvia Tondella; Saron, Elisabete Segantini; Gatti, Jozeti Aparecida Barbutti; Kiyataka, Paulo Henrique Massaharu; Dantas, Fiorella Balardin Hellmeister; silviatd@ital.sp.gov.br
2011Mycobiota of cocoa: From farm to chocolateCopetti, Marina V.; Iamanaka, Beatriz T.; Frisvad, Jens C.; Pereira, José L.; Taniwaki, Marta H.; mvc@smail.ufsm.br
2011Influence of the lab based simulation of truck shipments on the level of carbon dioxide in carbonated soft drinks packed in PET bottlesDantas, Tiago Bassani Hellmeister; Oliveira, Léa Mariza; Sarantópoulos, Claire I. G. L.; Yotsuyanagi, Katumi; Queiroz, Guilherme Castilho de
2011Fresh cut ‘Tommy Atkins’ mango pre-treated with citric acid and coated with cassava (Manihot esculenta Crantz) starch or sodium alginateChiumarelli, Marcela; Ferrari, Cristhiane C.; Sarantópoulos, Claire I. G. L.; Hubinger, Miriam D.; march@fea.unicamp.br
2011Behavior of Flavonols and Carotenoids of Minimally Processed Kale Leaves during Storage in Passive Modified Atmosphere PackagingKobori, C. N.; Huber, L. S.; Sarantópoulos, Claire I. G. L.; Rodriguez-Amaya, D. B.
2012Gases and volatile compounds associated with microorganisms in blown pack spoilage of Brazilian vacuumpacked beefHernández-Macedo, M. L.; Contreras-Castillo, C. J.; Tsai, S. M.; Cruz, S. H. da; Sarantópoulos, Claire I. G. L.; Padula, M.; Dias, C. T. S.
2012The effect of cocoa fermentation and weak organic acids on growth and ochratoxin A production by Aspergillus speciesCopetti, Marina V.; et al.; Iamanaka, Beatriz T.; Mororó, Raimundo C.; Pereira, José L.; Frisvad, Jens C.; Taniwaki, Marta H.; mvc@smail.ufsm.br
2021Yam (Dioscorea cayennensis) protein concentrate: Production, characterization and in vitro evaluation of digestibilityPacheco, Maria Teresa Bertoldo; Caetano-Silva, Maria Elisa; Nascimento, Edilza Silva do; et al.; mtb@ital.sp.gov.br
2021Effect of the incorporation of lignin microparticles on the properties of the thermoplastic starch/pectin blend obtained by extrusionBegali, Danielly de Oliveira; Ferreira, Laura Fonseca; Oliveira, Ana Carolina Salgado de; Borges, Soraia Vilela; Sena Neto, Alfredo Rodrigues de; Oliveira, Cassiano Rodrigues de; Yoshida, Maria Irene; Sarantópoulos, Claire I. G. L.
2021Blends of poly(butylene adipate-co-terephthalate) and thermoplastic whey protein isolate: a compatibilization studyAndrade, Marina Fernandes Cosate de; Loureiro, Hugo Campos; Sarantópoulos, Claire I. G. L.; Morales, Ana Rita
2021Oilseed by-products as plant-based protein sources: Amino acid profile and digestibilityPacheco, Maria Teresa Bertoldo; Silva, Daniele Cristina da; Sá, Amanda Gomes Almeida; Moreno, Yara Maria Franco; Carciofi, Bruno Augusto Mattar; mtb@ital.sp.gov.br
2022Cold-pressed sesame seed meal as a protein source: Effect of processing on the protein digestibility, amino acid profile, and functional propertiesPacheco, Maria Teresa Bertoldo; Moreno, Yara Maria Franco; Carciofi, Bruno Augusto Mattar; Sá, Amanda Gomes Almeida; mtb@ital.sp.gov.br
2013Effect of Osmotic Dehydration and Pectin Edible Coatings on Quality and Shelf Life of Fresh-Cut MelonFerrari, Cristhiane C.; Sarantópoulos, Claire I. G. L.; Carmello-Guerreiro, Sandra M.; Hubinger, Miriam D.
2014Fungi and mycotoxins in cocoa: From farm to chocolateCopetti, Marina V.; Iamanaka, Beatriz T.; Pitt, John I.; Taniwaki, Marta H.; mvc@smail.ufsm.br
Coleção's Items (Ordenado por Data de depósito na Descendente ordem): 1 para 20 de 681