Artigos Científicos Página principal da coleção Visualizar estatísticas

Navegar
Assinar esta coleção para receber notificações por e-mail de cada item inserido RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Coleção's Items (Ordenado por Data de depósito na Descendente ordem): 21 para 40 de 745
Data do documentoTítuloAutor(es)
2025Promoting Circular Economy by Leveraging Annatto Byproducts from Bixa orellana L. into Sustainable Antioxidant Food PackagingPeixoto, Vanilda Aparecida Soares de Arruda; Estacho, Paula Vera; Wrona, Magdalena; Carvalho, Paulo Roberto Nogueira; Ferrari, Roseli Aparecida; Nerin, Cristina; Canellas, Elena
2025Insights into PUFA and oxylipin production from incubation of Aspergillus novoparasiticus in sugarcane juiceSantos, Augusto Leonardo dos; Ferreira, Marcelo José Pena; Sartorelli, Patricia; Silva, Josué José da; Iamanaka, Beatriz Thie; Frisvad, Jens Christian; Taniwaki, Marta Hiromi
2025Evaluation of different transport and distribution conditions on antimony migration from PET bottles to mineral waterKiyataka, Paulo Henrique Massaharu; Dantas, Tiago Bassani Hellmeister; Brito, Aline Cristina Albino; Júnior, Luís Marangoni; Pallone, Juliana Azevedo Lima
2025Cell wall polysaccharides from macauba pulp (Acrocomia aculeata L.): Fractionation and characterization of their chemical and rheological propertiesSilva, Sérgio Henrique Toledo e; Mittermaier, Stephanie Bader-; Silva, Lidiane Bataglia; Colombo, Carlos Augusto; Ferrari, Roseli Aparecida; Eisner, Peter; Duarte, Renata Maria Teixeira
2025Characterization and biological activity of ultrafiltrate goat whey protein concentrate over the in vitro digestionBorba, Karla Kaligia Silva; Gadelha, Carlos; Álzate, Katherine Gutiérrez; Pinto, Luciano da Silva; Madruga, Marta Sueli; Pacheco, Maria Teresa Bertoldo; Duarte, Renata Maria Teixeira; Queiroga, Rita de Cassia Ramos do Egypto; Costa, Marion Pereira da; Magnani, Marciane
2025Techno-functional properties of soy, rice, and carioca bean protein blendsSantos, Sarah da Costa; Kaspchak, Elaine; Coelho, Andriéli Aparício; Arbach, Clara Takayama; Nabeshima, Elisabeth Harumi; Pacheco, Maria Teresa Bertoldo; Sadahira, Mitiê Sônia
2025Selenium micro-encapsulation: Innovative strategies for supplementing plant-based beveragesTeixeira, José Luan da Paixão; Rebellato, Ana Paula; Milani, Raquel Fernanda; Alvim, Izabela Dutra; Morgano, Marcelo Antônio
2024Viabilidade econômica da produção de requeijão cremoso regular e com baixo teor de lactose, com e sem adição de fibras de maracujáVieira, Manuel Carmo; Zacarchenco, Patrícia Blumer; Gomes, Renato Abeilar Romeiro; Cavichiolo, José Roberto; Costa, Ana Maria
2025Evaluation of quality parameters, physicochemical and bioactive properties of licuri oil (Syagrus coronata)Pereira, Gabriel Sthefano Lourenço; Souza, Patrícia Tonon de; Flozino, Grace Kelly Mizuno; Almeida, Rafael Fernandes; Sobral, Dhayna Oliveira; Morgano, Marcelo Antonio; Lustri, Wilton Rogério; Lazarini, Silmara Cristina; Corbi, Pedro Paulo; Meirelles, Antônio José de Almeida; Maximo, Guilherme José; Batista, Eduardo Augusto Caldas; Sampaio, Klicia Araújo
2023Composition and bioaccessibility of inorganic elements in plant-based yogurtsRebellato, Ana Paula; Fioravanti, Maria Isabel Andrekowisk; Milani, Raquel Fernanda; Morgano, Marcelo Antônio
2022Food-Package-Processing relationships in emerging technologies: Ultrasound effects on polyamide multilayer packaging in contact with different food simulantsJúnior, Luís Marangoni; Augusto, Pedro Esteves Duarte; Vieira, Roniérik Pioli; Borges, Daniele Fidelis; Ito, Danielle; Teixeira, Fábio Gomes; Dantas, Fiorella Balardin Hellmeister; Padula, Marisa
2023Identification of foreign matter and histological elements in plant-based beverages marketed in BrazilFioravanti, Maria Isabel Andrekowisk; Mattos, Elaine Cristina de; Carvalho, Flávia de; Lopes, Beatriz Fernandes; Morgano, Marcelo Antônio; Bragotto, Adriana Pavesi Arisseto
2023Influence of Limosilactobacillus fermentum IAL 4541 and Wickerhamomyces anomalus IAL 4533 on the growth of spoilage fungi in bakery productsGarcia, Marcelo V.; Stefanello, Raquel F.; Pia, Arthur K.R.; Lemos, Jessica G.; Nabeshima, Elizabeth H.; Bartkiene, Elena; Rocha, João Miguel; Copetti, Marina V.; Sant’Ana, Anderson S.
2024Multilayer microparticles for programmed sequential release of phenolic compounds from Eugenia stipitata: Stability and bioavailabilityOliveira, Williara Queiroz de; Numa, Iramaia Angélica Neri; Alvim, Izabela D.; Azeredo, Henriette M. C.; Santos, Leticia B.; Borsoi, Felipe T.; Araújo, Fábio F. de; Sawaya, Alexandra C.H.F.; Nascimento, Gustavo C. do; Clerici, Maria Teresa P.S.; Sacramento, Célio K. do; Pastore, Glaucia Maria
2024Trace elements in bean-to-bar chocolates from Brazil and EcuadorBurgon, Vitor Hugo; Silva, Manuela Luísa Nunes; Milani, Raquel Fernanda; Morgano, Marcelo Antonio
2024Unveiling ochratoxin A and ochratoxigenic fungi in Brazilian artisanal Cheeses: Insights from production to consumptionMarcelão, Caio V.P.; Souza, Mariana C.; Silva, Josué J.; Couto, Fabiana Aparecida; Lacorte, Gustavo Augusto; Pinto, Uelinton M.; Maffei, Juliana T.; Zacarchenco, Patrícia B.; Iamanaka, Beatriz T.; Taniwaki, Marta H.
2024Selenium in plant-based beverages: How can in vitro bioaccessibility contribute to an accurate daily intake?Teixeira, José Luan da Paixão; Milani, Raquel Fernanda; Morgano, Marcelo Antônio
2024Advances in bean-to-bar chocolate production: Microbiology, biochemistry, processing, and sensorial aspectsLopes, Giovana Gatti; Morgano, Marcelo Antônio; Taniwaki, Marta Hiromi
2024Green banana (Musa ssp.) mixed pulp and peel flour: A new ingredient with interesting bioactive, nutritional, and technological properties for food applicationsViana, Leonara Martins; Rodrigues, Fabiana Silva Rocha; Santos, Millena Cristina Barros; Lima, Amanda dos Santos; Nabeshima, Elizabeth Harumi; Leite, Mauricio de Oliveira; Martins, Márcio Arêdes; Carvalho, Carlos Wanderlei Piler de; Maltarollo, Vinícius Gonçalves; Azevedo, Luciana; Ferreira, Mariana Simões Larraz; Martino, Hércia Stampini Duarte; Felisberto, Maria Herminia Ferrari; Barros, Frederico Augusto Ribeiro de
2024Dynamics of microbial ecology and their bio-preservative compounds formed during the panettones elaboration using sourdough-isolated strains as starter culturesStefanello, Raquel F.; Vilela, Leonardo F.; Margalho, Larissa P.; Nabeshima, Elizabeth H.; Matiolli, Cleverson C.; Silva, Dariane Trivisiol da; Schwan, Rosane F.; Emanuelli, Tatiana; Noronha, Melline F.; Cabral, Lucélia; Sant’Ana, Anderson S.; Copetti, Marina V.
Coleção's Items (Ordenado por Data de depósito na Descendente ordem): 21 para 40 de 745