Artigos Científicos Página principal da coleção Visualizar estatísticas

Navegar
Assinar esta coleção para receber notificações por e-mail de cada item inserido RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Coleção's Items (Ordenado por Data de depósito na Descendente ordem): 21 para 40 de 723
Data do documentoTítuloAutor(es)
2024Biopolymer‑based coatings containing active ingredients for cellulosic packaging: A reviewSantos, Kamila de Lima; Moraes, Gustavo Henrique; Nolêtto, Ana Paula Reis; Sobral, Paulo José do Amaral
2024Turmeric products: Evaluation of curcumin and trace elementsFioravanti, Maria Isabel Andrekowisk; Pizano, Fernanda Peixoto; Rebellato, Ana Paula; Milani, Raquel Fernanda; Morgano, Marcelo Antonio; Bragotto, Adriana Pavesi Arisseto
2024Comprehensive analysis of Amazonian oil and fats with different fatty composition: Murumuru fat (Astrocaryum murumuru), cupuassu fat (Theobroma grandiflorum), and pracaxi oil (Pentaclethera macroloba)Souza, Patrícia Tonon de; Pereira, Gabriel Sthefano Lourenço; Almeida, Rafael Fernandes; Sobral, Dhayna Oliveira; Morgano, Marcelo Antonio; Meirelles, Antonio José de Almeida; Batista, Eduardo Augusto Caldas; Sampaio, Klicia Araujo; Maximo, Guilherme José
2024Revisão das rotas metabólicas dos aminoácidos essenciais: individuais, sinérgicos, BCAAs e sulfuradosAndrade, Tiago Negrão de; Ramirez, Bruna Fernanda Damasceno; Camargo, Gisele Anne; Pacheco, Maria Teresa Bertoldo
2024Inovação e sustentabilidade no ecossistema plant-based: integrando foodtechs e economia circularAndrade, Tiago Negrão de; Ramirez, Bruna Fernanda Damasceno; Camargo, Gisele Anne; Pacheco, Maria Teresa Bertoldo
2024Quem é o consumidor Plant-Based? Um estudo exploratório sobre os consumidores e as expectativas.Andrade, Tiago Negrão de; Ramirez, Bruna Fernanda Damasceno; Camargo, Gisele Anne; Pacheco, Maria Teresa Bertoldo
2024Sensory profile of cream cheese and plant-based analogues: an approach through flash-profile, CATA and RATA testsSilva, Kívea Kássia de Paiva e; Galli, Bruno Domingues; Alban, Michelle; Baptista, Débora Parra; Nabeshima, Elizabeth Harumi; Marfil, Paulo Henrique Mariano; Gigante, Mirna Lucia
2024Structuration of lipid bases zero-trans and palm oil-free for food applicationsAlves, Vanessa; Furtado, Guilherme de Figueiredo; Luccas, Valdecir; Ribeiro, Ana Paula Badan; Macedo, Juliana Alves; Macedo, Gabriela Alves
2024Effects of Extraction Processes on Recovery, the Phenolic Profile, and Antiglycation Activity from Green Coffee Residues (Coffea arabica and Coffea canephora Pierre)Camargo, Gisele Anne; Pereira, Élida Camila Perusso; Macedo, Gabriela Alves; Macedo, Juliana Alves; Chiocchetti, Gabriela de Matuoka E.
2024Explorando o potencial da proteína de girassol na economia circular: uma oportunidade inovadora para a indústria de alimentos plant-basedCamargo, Gisele Anne; Andrade, Tiago Negrão de; Ramirez, Bruna Fernanda Damasceno; Pacheco, Maria Teresa Bertoldo
2024Antioxidant, antimicrobial and healing properties of an extract from coffee pulp for the development of a phytocosmeticSantos, Érica Mendes dos; Macedo, Lucas Malvezzi de; Ataide, Janaína Artem; Delafiori, Jeany; Guarnieri, João Paulo de Oliveira; Rosa, Paulo César Pires; Ruiz, Ana Lucia Tasca Gois; Lancellotti, Marcelo; Jozala, Angela Faustino; Catharino, Rodrigo Ramos; Camargo, Gisele Anne; Santos, Ana Cláudia Paiva; Mazzola, Priscila Gava
2024Características nutritivas e funcionais de sequilho adicionado de farinha de chichá (Sterculia striata) e coco desidratado (Cocos nucifera) orgânicosBorges, Tâmara Raquel Andrade; Morgano, Marcelo Antonio; Brandão, Amanda de Castro Amorim Serpa; Araújo, Regilda Saraiva dos Reis Moreira
2024Emerging ingredients for clean label products and food safetyNabeshima, Elizabeth Harumi; Tavares, Paulo Eduardo da Rocha; Lemos, Ana Lúcia da Silva Corrêa; Moura, Sílvia Cristina Sobottka Rolim de; nabeshima@ital.sp.gov.br
2024Ethyl biodiesel production from crude soybean oil using enzymatic degumming-transesterification associated processPassos, Rafaela M. dos; Ferreira, Ramon S.B. F; Morgano, Marcelo A.; Souza, Patrícia T. de; Meirelles, Antonio J.A.; Batista, Eduardo A.C.; Maximo, Guilherme J; Ferreira, Marcela C; Sampaio, Klicia A.
2024Co-encapsulation of probiotic bacteria L. rhamnosus GG and β-carotene by a novel biphasic encapsulation technique: Stability and in vivo anti-inflammatory propertiesLima, Fernando Freitas de; Mendonça, Talita Cesarim; Pinilla, Cristian Mauricio Barreto; Alvim, Izabela Dutra; Vido, Mariana Alves Gragnani; Paula, Eneida de; Spadoti, Leila Maria; Alves, Adriana Torres Silva e; cristianmaobarreto@gmail.com
2024Transformation of fresh yams (Dioscorea trifida) into flours and starches: sustainable options for the food industry contributing to the development of this production chainFerrari, Maria Cristina; Ferrari, Roseli Aparecida; roseliferrari@ital.sp.gov.br
2024Reducing fumonisin contamination in Brazilian maize: The impact of Codex standards and regulatory frameworksRocha, Liliana de Oliveira; Taniwaki, Marta Hiromi; Ennis, Michael; Schreiner, Ligia Lindner; Haffar, Farid El
2024Effect of ohmic heating on the structure and properties of flexible multilayer packagingJúnior, Luís Marangoni; Rodrigues, Rui. M.; Pereira, Ricardo N.; Augusto, Pedro Esteves Duarte; Ito, Danielle; Teixeira, Fábio Gomes; Padula, Marisa; Vicente, Antonio ´ A.
2024Unraveling the real potential of liquid whey as media culture and microencapsulation material for lactic acid bacteriaPinilla, Cristian Mauricio Barreto; Galland, Fabiana; Pacheco, Maria Teresa Bertoldo; Bocoli, Paula Janetti; Borges, Daniele Fidelis; Alvim, Izabela Dutra; Spadoti, Leila Maria; Alves, Adriana Torres Silva e; cristianmaobarreto@gmail.com
2024Upcycling of Non-Standard Cakes by Manufacturing Ring-Shaped CookiesCampanini, Nicolle Christina Silvester Vieira; Weis, Cláudia Moreira Santa Catharina; Nabeshima, Elizabeth Harumi; Temoczko, Luciana Camargo; Bertan, Larissa Canhadas; Pinto, Vania Zanella; Quast, Leda Battestin
Coleção's Items (Ordenado por Data de depósito na Descendente ordem): 21 para 40 de 723